Microp Orchids

Laboratorium

Vanaf januari 2018 is het laboratorium verhuisd naar Bergschenhoek in Zuid-Holland. 

Op deze locatie hebben wij een nieuw laboratorium gebouwd met oog op de toekomst en vermeerdering. Hier beschikt het laboratorium over specifieke en gespecialiseerde apparatuur welke zorgen voor gecontroleerde omstandigheden. Naast werkruimte voor steriele werkzaamheden beschikken wij over een ruime klimaatkamer. Hier is het klimaat optimaal ingericht voor de ontwikkeling van vroeg stadium weefsel tot de ontwikkeling in de eindfase en wortelvorming.

Om planten te kunnen maken met een continue, hoge kwaliteit hebben wij verschillende onderzoeken lopen. Hierbij zijn wij opzoek naar nieuwe media samenstellingen en optimalisatie van onze vermeerderingstechnieken.

Naast het maken van planten willen wij ook ondersteunen op het gebied van variatie, wij hebben verschillende kruisingsprojecten lopen waar wij zoeken naar nieuwe, genetisch verantwoorde soorten.

Voor het afharden van de planten zijn wij een samenwerking aangegaan met Elstgeest Youngplants. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de opkweek van jonge planten en leveren de Cymbidiums af in pluggen.